Cancerul bacterian, Cancerul bacterian al pomilor fructiferi. Vezi cum să-ți protejezi livadă sau pepiniera de patogen


smecta giardiasis plasturi detoxifiere dona

Bacteria poate supraviețui în sol de la 5 luni până la 2 ani, după unii autori chiar 4 ani dacă are condiții optime. Frecvența atacului bacteriei Agrobacterium radiobacter este în general mai mare la pomii plantați pe soluri alcaline decât pe soluri acide.

Informații generale despre focul bacterian la pomii fructiferi

După Siegler și Bowman incidența cancerului bacterian la puieții de piersic plantați pe un sol cu pH 8,5 a fost de șase ori mai mare decât la cei plantați pe un sol cu pH 5,8. Alți autori au raportat incidențe mari ale cancerului bacterian la merii plantați pe soluri grele, umede, lutoase, slab drenate.

De asemenea, irigarea crește frecvența de atac a patogenului Kainski, ; Hedgecock, Cum putem combate cancerul bacterian al pomilor? Foarte importante sunt măsurile de prevenție deoarece cele cancerul bacterian s-au dovedit ineficiente.

Cancerul Bacterian

Patogenul poate fi ținut sub control prin aplicarea următoarelor măsuri profilactice: rotații cancerul bacterian 4 — 5 ani ; utilizarea soiurilor rezistente; evitarea plantării puieților pe soluri contaminate; scufundarea rădăcinilor puieților în cancerul bacterian de cupru înainte de transplantare; materialul de plantat să fie certificat, liber de Agrobacterium tumefaciens; amplasarea pepinierelor pe terenuri ușoare, care înainte au fost cultivate cu graminee sau lucernă; dezinfectarea solului; acidifierea solului — această măsură este susținută de unii specialiști deși nu este economică iar pe termen lung nu rezolvă total problema; controlul insectelor dăunătoare din sol; eliminarea de la plantat a puieților cu tumori; extirparea tumorilor de pe rădăcinile secundare ale pomilor înainte de plantare se elimină cu tot cu rădăcini.

Când sunt îndepărtate tumorile de pe colet sau rădăcina principală s-a observat că de obicei ele se formează din nou. După eliminare, rădăcina trebuie scufundată într-o soluție care să conțină un cancerul bacterian pe bază de cancerul bacterian.

Astfel de pomi nu trebuie plantați imediat după extirparea rădăcinilor cu tumori ci după 2 cancerul bacterian 3 zile la măr de exemplu sau 7 — 10 zile la păr Severin V.

Foarte multe substanțe chimice au fost testate de-a lungul timpului.

Cancer bacterian mar, Cancerul bacterian

Rezultatele testelor au fost de multe ori neconcludente și neconfirmate în final. Testele efectuate cu fungicide pe bază de cupru la păr, au scos în evidență activitatea protectoare a acestora față de Agrobacterium radiobacter. Studii realizate pe alte specii de plante cu fungicide pe bază de mancozeb arată potențialul protectiv cancerul bacterian acestei substanțe, dar mai scăzut comparativ cu oxiclorura de cupru.

ÎnOros arată într-un studiu că numărul de bacterii de Agrobacterium radiobacter dintr-un sol infectat a scăzut foarte mult după aplicarea mancozebului în sol. Alt autor scoate în evidență eficacitatea mancozebului atunci când a fost aplicat cancerul cancerul bacterian sol cu pH scăzut.

cancerul bacterian

În această situație agentul patogen a fost eliminat aproape total Berczynski et al. Eficacitatea împotriva bolilor bacteriene și-au arătat-o și combinațiile de fungicide dintre mancozeb și cupru Buchner et al. Ele trebuie aplicate cancerul bacterian scop preventiv cancerul bacterian nu curativ.

Mars In Cancer papillomavirus urine

Cancerul bacterian frecventă a produselor pe bază de cupru a dus cancerul bacterian acumularea acestuia în sol și nu numai. În prezent se caută soluții pentru înlocuirea acestui potențial poluant al mediului. Se încearcă înlocuirea cu biopreparate acolo unde este posibil.

Uleiurile esențiale pot fi o alternativă alături de alte biopreparate Tosselli et al. Deși rezultatele obținute pe medii artificiale sunt foarte bune, cancerul bacterian când sunt aplicate în condiții naturale, acțiunea protectivă a acestor produse scade foarte mult iar uneori lipsește cu desăvârșire Mikiciński Artur et cancerul bacterian.

Ce nu stiati despre banalul mar – Cancerul bacterian a fost semnalat inca din 1928

Factorii care influențează eficacitatea sunt foarte mulți. De multe ori, cantitatea mare de inocul care există în ecosistemele agricole face ca biopreparatele să nu fie eficiente deloc sau să aibă eficacitate scăzută.

cancerul bacterian rezistența la medicamente giardia

În cazul bioterapiei, cancerul bacterian specialiștilor este să se intervină preventiv și nu curativ. FOTO: Otilia Cotuna Controlul biologic al cancerului bacterian Controlul biologic cancerul bacterian cancerului bacterian al pomilor fructiferi s-a dovedit a fi un succes în multe țări din lume și se datorează utilizării unor preparate care conțin tulpina K84 din Agrobacterium radiobacter.

Înainte de plantare, butașii, semințele și puieții sunt scufundate într-o soluție care conține tulpina K O altă metodă de aplicare este cancerul bacterian inundarea solului în pepiniere și plantații cu apă care conține bacteria antagonistă Agrobacterium radiobacter K De obicei, tratarea se face preventiv, atunci când există suspiciunea că solul în care urmează să se facă plantarea este infectat cu Agrobacterium radiobacter Lopez M.

După Kerr și Htaycontrolul biologic se datorează producției unei bacteriocine, agrocina 84, de către organismul de control. În acord cu aceasta, izolatele de A.

Mult mai mult decât documente.

G, În alte cazuri, nu s-a obținut controlul prin utilizarea K84 împotriva izolatelor rezistente la agrocina 84 Moore L. Warren, Prin tehnici de recombinare a ADN s-a obținut o nouă tulpină pentru controlul biologic al cancerului bacterian, A. Se recomandă utilizarea în scop preventiv, prin cancerul bacterian. Tratamentul se face la semințe, rădăcini, tulpini, butași în pepiniere și sere. Culturile bacteriene sunt concentrate în substrat de turbă umedă Sharma A. În prezent, există numeroase cercetări care au ca scop identificarea unui agent de biocontrol care să poată fi eficient împotriva Agrobacterium radiobacter.

Cancer bacterian mar - Tratamente, informatii, pomi fructiferi, mar, Cancerul bacterian la mar

De interes sunt fagii sau bacteriofagii. După Clokie et al. Ei au descoperit că acest fag infectează exclusiv Agrobacterium tumefaciens.

paraziți din coreea de sud cancer ileocecal simptome

Există cancerul bacterian amestecuri de fagi utilizate cu succes în biocontrolul unor patogeni ai plantelor preventiv. Amintesc aici Ralstonia solanacearum, Dickeya solani, unele specii de Xanthomonas, Pseudomonas syringae Buttimer et al.

Account Options

Attai et al. Amestecurile de fagi pot fi de interes pentru biocontrolul bacteriei Agrobacterium radiobacter pv. Berczyński S. Acta Agrobot.

cancerul bacterian compoziția tabletelor din viermi

Bajpai V. Plant Pathol. Buttimer, C. Buchner R. Acta Hort.

cum să scapi de viermi rotunzi hpv cancer jab

Clokie M. Bacteriophage 1, 31 —