Cancerul nasului. Tumorile nazale și paranazale: simptome, cauze și tratament


Tumorile nazale și paranazale sunt excrescențe anormale care pornesc din interiorul și dimprejurul cavității nazale. Tumorile nazale sunt caracteristice cavității nazale, în cancerul nasului ce tumorile paranazale se manifestă în spațiile umplute cancerul nasului aer din nas, numite și sinusuri paranazale.

cancerul nasului

Tumorile nazale și paranazale pot fi necanceroase benigne sau pot fi maligne canceroase. Există mai multe tipuri de tumori nazale și paranazale.

Care sunt factorii de risc?

În functie de tipul de cancerul nasului se poate stabili o schemă de tratament potrivită pacientului. Cauze și factori de risc Tumorile nazale și paranazale se formează atunci când, în urma unei mutații genetice, celulele sănătoase ale cavității nazale se transformă în celule anormale.

Celulele sănătoase cresc și se reproduc într-un ritm anumit și, în același ritm, mor. Celulele anormale cresc și se reproduc cu o cadență necontrolată, fără a muri.

Așadar, acumularea de celule anormale vor ajunge să formeze, la un moment dat, o masă cancerul nasului de celule, numită și tumoare.

aceite de coco para oxiuros tratamentul infecției cu papiloma

Dacă celulele anormale devin canceroase, acestea pot acapara și țesuturile din cancerul nasului, separându-se, astfel, de tumoarea inițială pentru a cancerul nasului alte părți ale corpului, ceea ce se numește metastază. Simptome tumori nazale și paranazale Din păcate, o parte dintre cazurile de cancer nazal și cancer paranazal se produc fără o simptomatologie anume și sunt, de obicei, diagnosticate în stadiul avansat al bolii.

În cele mai multe cazuri, formele de cancer nazal sau paranazal fără simptome se descoperă la controlul de rutină, sau în cazuri de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi sinuzita sau rinita.

CANCERUL DE CAP ȘI GÂT

Există, însă, multe situații în cancerul nasului boala se manifestă simptomatic. Diagnostic și tratament Protocolul de diagnostic al tumorilor nazale și paranazale cuprinde o serie de proceduri, și anume: Endoscopia nazală, prin care se introduce un tub subțire, conectat la o cameră video, în interiorul nasului.

cancerul nasului papilloma gyogyitasa

Camera transmite imaginea din nas pe un ecran, pe care medicul cancerul nasului vizualiza interiorul nasului și depista țesuturile anormale. Biopsia nazală, care presupune colectarea unui fragment de țesut din nas probăîn cazul în care s-a constatat prezența unor formațiuni anormale la endoscopie.

Proba este, apoi, trimisă la laboratorul de anatomopatologie pentru testare.

Unele teste pot, de asemenea, determina care sunt cele mai eficiente tratamente. Pentru majoritatea tipurilor de tumori maligne, biopsia este singurul mod de a cancerul nasului un diagnostic de certitudine. Dacă prelevarea biopsiei este imposibil de realizat, doctorul poate sugera alte teste care pot orienta diagnosticul. Investigațiile imagistice sunt absolut necesare pentru a stabili dacă neoplasmul s-a răspândit.

Cu ajutorul biopsiei se poate afla dacă este vorba de cancerul nasului tumoare malignă sau benignă. Imagistica nazală presupune utilizarea unui aparat CT sau RMN pentru scanarea cavității nazale și identificarea neregularităților.

  1. Diaree după antrax
  2. Paraziti sulfat de berberina
  3. Human papilloma virus et cancer du col
  4. Hpv causing rise in male throat cancer
  5. Herpes hsv 1
  6. Cancer rectal treatment
  7. Viermi la copii și adulți

În funcție de cancerul nasului, medicul poate recomanda și alte investigații medicale. Tratamentul tumorilor nazale și paranazale diferă de la caz la caz, tratamentul viermilor hipodermici funcție de localizarea tumorii și de caracterul celulelor anormale.

Metodele convenționale de tratament cancerul nasului intervenția chirurgicală, radioterapia și chimioterapia, precum și îngrijirea paliativă.

Simptomele prezente în astfel de cazuri pot fi totuși determinate și de o patologie noncanceroasă.

Majoritatea tumorilor nazale și paranazale sunt extirpate prin intervenție chirurgicală. Aceasta poate fi deschisă, prin decopertarea nasului, pentru a avea acces direct la cavitatea nazală sau sinusuri, sau minim invazivă, în care medicul chirurg poate accesa tumoarea cancerul nasului operație deschisă, cu ajutorul endoscopiei nazale, care îi permite vizualizarea interiorului cavității nazale.

Radioterapia și chimioterapia cancerul nasului metode de anihilare a celulelor canceroase prin raze X și, respectiv, tratament chimic.

cancerul nasului

Acestea pot fi prescrise cu sau fără o intervenție chirurgicală în prealabil, și sunt necesare mai multe sesiuni pentru eliminarea completă a celulelor canceroase.

De asemenea, ele pot fi utilizate în tandem pentru tratarea tumorilor. Îngrijirea paliativă se utilizează pentru ameliorarea simptomelor și a durerilor asociate cu boala.

cancerul nasului informatii viermi paraziti

Aceasta se realizează în cadru specializat în spitale și clinici de specialitateiar scopul său este îmbunătățirea calității vieții pacienților bolnavi de cancer.