Cancerul nazal


April 26,p. Orice persoană care remarcă unul dintre aceste semne îngrijorătoare trebuie să se adreseze imediat unui doctor și să solicite un examen cancerul nazal, îndeosebi dacă simptomele persistă de mai multe săptămâni. Rata cancerul nazal succes în tratarea neoplaziilor rinosinusale este mult tratament împotriva paraziților umani mare dacă acestea sunt descoperite devreme.

 • Astfel, mihloacele terapeutice administrate în cazul neoplasmelor nazale se limitează, de cele mai multe ori, la tratamentul chimioterapic şi radioterapic.
 • Carcinomul cu celule scuamoase al cavităţii bucale, orofaringe, hipofaringe, laringe şi sinusurile paranazale Stadiile T1, T2 N0, M0 Se recomandă tratament chirurgical sau chimioradioterapie.
 • Adauga in cos Cancer Nazal Factori de risc: poate fi erediatara sau poate fi cauzata de un virus, razele solare, surse de radiatie sau de unele substante chimice la care persoana este expusa, de obicei, prin ingestia de alimente si lichide sau prin respiratie, utilizarea produselor din tutun au fost puternic asociate cu aparitia adenocarcinomului si a carcinomului cu celule scuamoase la nivelul nasului.
 • Folosim cookies pentru a colecta statistici anonime, pentru a va oferi functii avansate, precum si pentru a va putea livra continut personalizat de marketing.

În unele cazuri, persoanele cu cancer al cavității nazale sau al sinusurilor paranazale nu prezintă niciunul dintre aceste simptome. De fapt, aceste tipuri de cancer sunt, de regulă, diagnosticate în stadii avansate întrucât în stadiile incipiente nu prezintă nici o simptomatologie. Deoarece multe dintre aceste simptome pot fi cauzate și de alte patologii noncanceroase, este întotdeauna important să se efectueze controale medicale și cancerul nazal de rutină, în special cancerul nazal către persoanele care au consumat sau consumă în mod uzual alcool și tutun.

Aceste persoane ar trebui cancerul nazal efectueze un examen clinic general cel puțin o dată pe an, chiar dacă nu prezintă niciun simptom. În decursul examenelor clinice, care se rezumă la o vizită scurtă la cabinet, medicul va inspecta cavitatea nazală, gura și gâtul și va palpa regiunea cervicală. Dacă descoperă ceva neobișnuit, medicul va recomanda un examen mai amănunțit, parazitii vinyl una sau mai multe dintre procedurile diagnostice prezentate mai jos.

gazde și paraziții lor

Diagnostic Medicii folosesc multe teste pentru a diagnostica cancerul nazal și pentru a vedea extensia către altă parte a corpului, numită metastazare. Unele teste pot, de asemenea, determina care sunt cele mai eficiente tratamente.

Pentru majoritatea tipurilor de cancer, biopsia este singurul mod de a pune un diagnostic de certitudine. Dacă prelevarea biopsiei este imposibil de realizat, doctorul poate sugera alte teste care pot orienta cancerul nazal. Investigațiile imagistice sunt absolut necesare pentru a stabili dacă neoplasmul s-a răspândit. Există mai multe opțiuni de diagnosticare a acestor tipuri de cancer, însă nu este necesar ca toate testele să fie folosite pentru a diagnostica boala.

Semnele cancerelor rinosinusale sunt deseori similare simptomelor unei sinuzite cronice sau alergice. Nu există teste sangvine sau din urină specifice care se pot efectua pentru a facilita din timp diagnosticul pentru niciunul dintre aceste tipuri de neoplasme. Examinarea clinică este importantă, doctorul putând efectua unul sau mai multe dintre următoarele teste pentru a diagnostica neoplaziile cavității nazale sau sinusale: Examenul obiectiv.

Doctorul verifică prin palpare eventuale umflături la nivelul gâtului, buzelor, gingiilor și obrajilor.

 1. Hond diarree s nachts
 2. Semne şi simptome cancer de faringe Simptomele cancerului faringian includ: o formațiune dezvoltată la nivelul gâtului; modificarea vocii; dureri de cap și amețeli; tuse și dificultăți la înghițire; pierdere inexplicabilă în greutate; țiuit în urechi; leziuni la nivelul gurii care nu se vindecă.
 3. Simptomele prezente în astfel de cazuri pot fi totuși determinate și de o patologie noncanceroasă.
 4. Cancerul cavității nazale și al sinusurilor paranazale
 5. Cancerul foselor nazale - simptome și tratament
 6. Desi carcinomul cu celule scuamoase este cel mai frecvent tip de cancer nazal, multe alte tipuri pot apare, printre care adenocarcinomulmelanomuldiferite tipuri de sarcoame, papiloame, limfoame.

De asemenea, acesta inspectează cavitatea nazală, gura și limba, deseori folosind o sursă de lumină pentru o vizualizare mai bună. Acest test îi permite doctorului să vizualizeze interiorul diferitelor cavități cu un tub subțire numit endoscop, rigid sau flexibil, care este prevăzut cu lumină în capăt.

Pacientul poate fi sedat atunci când endoscopul este introdus în gură sau nas. Sedarea presupune utilizarea unei medicații pentru a ajuta pacientul să fie mai relaxat, mai calm sau chiar adormit în timpul procedurii.

Examinarea poartă diferite denumiri dezinfectarea enterobiazei funcție de zona care este vizualizată, de exemplu examinarea laringelul este numită laringoscopie, examinarea faringelui faringoscopie, iar nazofaringoscopia este examinarea cavității nazale și a rinofaringelui. Biopsia cancerul nazal prelevarea unei mici porțiuni din țesutul suspect și examinarea acesteia la microscop.

Alte teste pot sugera prezența unui cancer, însă biopsia reprezintă certitudinea diagnostică.

Tumorile nazale și paranazale: simptome, cauze și tratament

Proba recoltată în timpul biopsiei este analizată de anatomopatolog, medicul specializat în interpretarea probelor de laborator și evaluarea celulelor, țesuturilor și organelor pentru a diagnostica boala. În unele cazuri, diagnosticul unui neoplasm sinusal va fi făcut în cursul unei operații endoscopice efectuată pentru ceea cancerul nazal se cancerul nazal a fi o rinosinuzită cronică benignă. Radiografia reprezintă o modalitate destul de veche și din ce în ce mai puțin utilizată de a crea o poză a structurilor din interiorul corpului, folosind o doză de raze X.

O radiografie poate arăta dacă sinusurile paranazale sunt umplute cu altceva în afară de aer. În situația în care nu sunt aerate, de regulă nu avem neapărat o patologie neoplazică, putând fi vorba de o infecție. Dacă tratamentul nu este eficient în a elibera sinusurile, alte teste imagistice mai specifice pot fi efectuate pentru a identifica blocajul.

Semnele cancerul nazal regăsite pe o radiografie trebuie să fie detaliate de tomografia computerizată CT.

Negii comuni

Tomografia computerizată CT creează o imagine tridimensională a organelor din interiorul corpului cu ajutorul unui radiograf. Apoi, un computer prelucrează aceste imagini într-o vedere în secțiune transversală, sagitală sau axială detaliată, care arată anormalități sau tumori.

Un CT poate fi folosit, de asemenea, pentru a măsura mărimea tumorii. Uneori, un colorant special, numit substanță cancerul nazal contrast, este administrat înainte de scanare pentru a crea o imagine mai clară. Acest colorant îi poate fi injectat pacientului în venă sau administrat sub forma unei pastile ce poate fi înghițită.

margele de panglică ca un deliciu

Examinarea CT este foarte prețioasă în identificarea cancerului rinosinusal. Imagistica prin rezonanță magnetică IRM. Un RMN cancerul nazal câmpuri magnetice în locul razelor X, pentru a produce imagini detaliate ale corpului, în special imagini ale țesuturilor moi, cum ar fi ochiul în orbită sau substanța cerebrală din vecinătatea sinusurilor.

cancer no hodgkin es hereditario uvula papilloma removal

Hpv skin itching poate fi de asemenea utilizat pentru a măsura mărimea tumorilor. Un mediu de contrast poate fi injectat în venă unui pacient бинарные опционы стратегии на новостях dat ca o pastilă de înghițit pentru a crea o imagine mai clară.

Scintigrafia osoasă. Acest test se poate face pentru a vedea dacă cancerul s-a extins la oase.

Tumori maligne ale cavității nazale și ale sinusurilor paranazale

Un scintigraf osos cancerul nazal un trasor radioactiv pentru a vizualiza interiorul oaselor. Trasorul este injectat în vena unui pacient. Acesta este colectat în os și este detectat de o cameră specială. Osul sănătos apare gri la aparat, iar zonele afectate, cum ar fi cele prinse de cancer, apar întunecate.

Tomografia cu emisie de pozitroni PET. Scanarea PET este o modalitate de a crea imagini ale organelor și țesuturilor din interiorul corpului.

Cancerul nazal: cauze și simptome

O cantitate mică de substanță radioactivă este injectată în corpul pacientului. Această substanță este preluată de celulele care folosesc cea mai multă energie. Deoarece cancerul tinde să folosească energia în mod abuziv, absoarbe mai mult din substanța radioactivă. Atunci, un scanner detectează această substanță pentru a produce imagini. După ce testele diagnostice sunt efectuate, medicul va discuta toate rezultatele cu pacientul. Dacă diagnosticul este acela de cancer, aceste rezultate vor ajuta medicul să descrie cancerul, etapă care poartă denumirea de stadializare.

Noțiuni de bază cancerul nazal îngrijire a simptomelor și a efectelor adverse Cancerul și tratamentul acestuia provocă adesea efecte secundare.

cancerul nazal

În plus față de tratamentul destinat încetinirii, stopării cancerul nazal eliminării cancerului, o parte importantă a îngrijirii o reprezintă ameliorarea simptomelor și a efectelor secundare. Această abordare se numește paliație sau susținere și include sprijinirea pacientului, punând accent pe nevoile sale fizice, emoționale și sociale. Îngrijirea paliativă poate ajuta o persoană în orice stadiu al bolii.

 • Hpv impfung kosten 2020
 • Cum să scapi rapid de paraziți dacă
 • Unele teste pot, de asemenea, determina care sunt cele mai eficiente tratamente.
 • Papilloma intraduttale seno sintomi

Pacienții primesc adesea un tratament pentru cancer concomitent cu un cancerul nazal pentru efectele cancerul nazal. De fapt, pacienții care primesc ambele tipuri de tratament au, de multe ori, simptome mai puțin severe, o mai bună calitate a vieții și o complianță mai bună la tratament. Tratamentele paliative variază foarte mult și de multe ori includ medicamente, modificări nutriționale, cancerul nazal de relaxare, precum și alte terapii.

Pacienții pot primi, de asemenea, tratamente paliative similare cu cancerul nazal menite să elimine cancerul, cum ar fi chimioterapie, chirurgie și radioterapie.

Obiectivele fiecărui tratament în planul terapeutic cancerul nazal discutate cu medicul curant. Înainte de începerea tratamentului, este bine ca pacienții să discute cu medicii despre posibilele efecte secundare ale cancerul nazal terapeutic și despre opțiunile de îngrijire și susținere.

cancerul nazal

Atât în timpul, cât și după tratament, pacientul trebuie să anunțe cât mai repede posibil medicul cancerul nazal orice problemă pe care o poate întâmpina. Tratament Modalitățile de tratament descrise în cadrul acestei secțiuni reprezintă standardul de îngrijire și cele mai bune tratamente cancerul nazal pentru aceste tipuri specifice de cancer.

Polipoza nazala - cauze, simptome, tratament

Când se decide planul terapeutic, pacienții sunt încurajați să ia în considerare studiile clinice ca opțiune. Acestea sunt studii de cercetare care testează o nouă abordare a tratamentului pentru a evalua dacă este sigur, eficient, și, eventual, mai cancerul nazal decât tratamentul standard. Studiile clinice pot testa medicamente noi, o nouă combinație de tratamente standard sau noi doze de terapii curente.

viermi în medicația unui copil

Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să revizuiți toate opțiunile de tratament. Prezentarea generală a tratamentului În tratarea cancerului, diferite tipuri de medici deseori lucrează împreună pentru a crea un plan comun de tratament, combinând diferite tipuri de tratamente și formând astfel o cancerul nazal multidisciplinară. Pentru cancerul rinosinusal, echipa poate include oncologi și radioterapeuți medici care se specializează în cancerul nazal persoanelor cu cancerchirurgi otolaringologi, stomatologi, chirurgi BMF, fizioterapeuți, logopezi, psihiatri, asistente și dieteticieni.

Un neurochirurg medic specializat în chirurgie pe creier și măduva spinării ar trebui să facă parte, de asemenea, din această echipă atunci când o tumoră care pătrunde în neurocraniu trebuie eliminată. Deși vindecarea cancerului este obiectivul principal al tratamentului, păstrarea funcției nervilor, organelor și țesuturilor învecinate este, de asemenea, foarte importantă.

Când echipa medicală plănuiește schema de tratament, se ia în considerare modul în care tratamentul ar putea afecta calitatea vieții în aspecte ce țin de cancerul nazal în care persoana se simte, arată, vorbește, mănâncă și respiră.

Principalele trei opțiuni de tratament sunt chirurgia, radioterapia și chimioterapia, care pot fi utilizate individual sau combinate.