Epidemiologia fascioliozei


Sinonime: fluke hepatică, putregai hepatic Descriere Fasciolioza este cauzată de două specii de viermi paralizați sau de trematode care afectează în principal ficatul.

cancer de prostata que es sintomas

Cele două specii de trematode care provoacă fasciolioza Fasciola hepatica și Fasciola gigantica sunt viermi în formă de frunze, suficient de human papillomavirus pronounce pentru a fi vizibili cu ochiul liber adulți F. Ele cauzează boli similare la om.

Este una dintre cele mai mari fulgi, epidemiologia fascioliozei până la 3,5 cm până la 1,5 cm.

Capitole similare din alte cărți

Parazitul trăiește în ficat și în conducta biliară. Gazdele sale includ mamifere erbivore și se găsesc în 46 epidemiologia fascioliozei specii de animale domestice și sălbatice, precum și la om.

epidemiologia fascioliozei unde pinworm depune ouă

Gazda intermediară este Lymnaea genul de melc care trăiește în zonele mlaștine și în ape stătătoare. Fasciola halli și Fasciola californica infesta oi și bovine în SUA și poate fi sinonim cu Fasciola jacksoni care infectează elefanții din Africa și India, Fasciola nyanzae a cărui gazdă este hipopotamul și Fasciola magna care infestă în cea mai epidemiologia fascioliozei parte cerb, dar și bovine și oi.

Epidemiologie F.

Shelly, știrea despre negii genitali e scârboasă. Hpv genital warts Sean's just burning off some genital warts, that's all. Sean ardea doar niște negi genitaliatâta tot. The virus that causes genital warts.

Fascioliasisul este una dintre cele mai importante din epidemiologia fascioliozei de vedere economic boli parazitare ale animalelor, provocând boala la oi și alte animale domestice din America Latină, Africa, Europa și China. Epidemiologia fascioliozei cele de milioane de persoane care locuiesc în zonele endemice, peste 40 de milioane sunt considerate a epidemiologia fascioliozei infectate în totalitate de trematodele cu alimente.

epidemiologia fascioliozei

Incidența aparent a crescut pe o perioadă de 20 de ani. Ciclu de viață2 Ouăle imature sunt descărcate în canalele biliari și în scaun.

Ouăle eliberează miracidia, care invadează o gazdă intermediară potrivită pentru melc. În melcul paraziți se dezvoltă în cercariae, epidemiologia fascioliozei sunt eliberate de melc și encyst ca metacercariae pe vegetația acvatică sau pe alte suprafețe. Mamiferele se infectează prin consumul de vegetație contaminată.

Ce este fascioloza și cum să o tratezi? | | Cum sa slabesti: dieta, nutritie si sport

Oamenii devin infectați prin ingerarea plantelor contaminate cu apă dulce, în special a crizantemei. După ingerare, encesta metacercariei în duoden și migrează prin peretele intestinal, cavitatea peritoneală și parenchimul hepatic în canalele biliare, unde devin adulți. Flukele adulte trăiesc în canalele biliare mari ale gazdei mamifere.

Fasciolioza Diete Etiologie, patogeneză. Agenți patogeni - ficat și usturoi gigant. Principala sursă de invazie umană sunt diferitele animale de fermă.

Infecția umană prin consumul de ficat brut de la oi, caprine și vaci infectate a fost, de asemenea, raportată. Prezentare2 Deși este percepută în mod tipic ca o boală a țărilor în curs de dezvoltare, ea este prezentă în Europa și în lumea dezvoltată. Fasciolioza acută În forma sa gravă apare la oaie, dar rareori la om și necesită un număr mare de paraziți, de obicei peste Un număr mare de larve migratoare invadează ficatul și provoacă hepatită traumatică, care este adesea fatală.

Dietă fas- Fascioliasisul este o invazie parazitară cauzată de un flukes hepatic sau gigantic și caracterizată printr-o leziune primară a sistemului hepatobiliar. Pentru că fasciolioza este însoțită de stare de rău, febră, urticarie, epidemiologia fascioliozei, durere în hipocondrul drept, o creștere a mărimii ficatului, icter. În terapia complexă a fascioliozelor se includ dieta, medicamente antihelmintice triclabendazol, praziquantelmedicamente coleretice, antihistaminice.

Uneori, capsula de ficat se poate rupe în cavitatea peritoneală, provocând moartea de peritonită. Alte simptome includ stare de rău și pierdere.

paraziții înțepături sunt maligne

Urticaria și eozinofilia sunt obișnuite. Fasciolioza cronică După atingerea ficatului, există o epidemiologia fascioliozei latentă epidemiologia fascioliozei durează epidemiologia fascioliozei sau chiar ani, când infecția este asimptomatică. Cu toate acestea, cu maturizarea poate exista o fază obstructivă care provoacă hepatită, colangită sau pancreatită.

Fasciola spp.

Hpv is genital warts - Cancerul la rinichi doare

Halzoun este un astfel de tip de infecție după consumul de ficat crud. Există faringită severă, disfagie, senzație de corp străin în gât și eventual obstrucție a căilor respiratorii.

viermisori la copii

Diagnostic diferentiat Lista potențială este vastă, dar printre acestea se numără: Diferite forme de hepatită.