Larve rotunde. Meaning of anthelmintic, Condylomata acuminata and human genital cancer


Cum combateți sfredelitorul larve rotunde Sfredelitorul porumbului - cel mai important dăunător al culturii de porumb Sfredelitorul porumbului lat.

larve rotunde

Este unul dintre cei mai importanți dăunători ai porumbului. În Germania se constată răspândirea sa continuă de la sud la nord, dăunătorul fiind prezent în multe regiuni.

Larve rotunde, Gamakatsu Carlige GAMAKATSU LS-1010G 25BUC/PL, NR. 14 (GK. 146509.14)

Aflați mai multe despre biologia agentului patogen și măsurile de control disponibile. Știulete de porumb infestat de sfredelitorul porumbului Ciclul de dezvoltare Depunerea ouălor începe în luna iunie.

jocul simulator vierme modul de filtrare a simptomelor de vierme

Femelele zboară în zonele cultivate cu porumb și își depun ouăle pe partea inferioară a frunzelor. Pontele sunt grupe de până la 40 de ouă lipite împreună ca plăcile de pe acoperișuri. Larvele eclozează după aprox.

Forma cronică de vierme rotunde

Ulterior, larvele perforează planta și rod tulpina, coborând spre rădăcină. În acest timp, larvele trec prin diferite etape. Sfredelitorul porumbului hibernează în formă larvară în resturile vegetale larve rotunde sol.

Aici, larvele trec la stadiul de pupe în luna mai.

The Southern Festoon (Zerynthia polyxena)

După aprox. Acest ciclu de dezvoltare corespunde unei generații pe an, sfredelitorul porumbului fiind o insectă monovoltină.

Dezvoltarea larvelor de vierme rotunde la gazdă

Se larve rotunde însă în sud-vestul Germaniei și o specie bivoltină, care dezvoltă două generații pe an. A doua generație este deosebit de periculoasă pentru știuleți și crește riscul de apariție a fuzariozelor.

Sfredelitorul porumbului - Simptome și efecte nocive Galerii și găuri rotunde Larvele eclozează pe partea inferioară a frunzelor de porumb, apoi perforează tulpina și pătrund în plantă. Rod galerii prin tulpină, înaintând spre rădăcină.

Examen coproparazitologic

De obicei nu pot trece de nodurile plantei de larve rotunde - ies din plantă înainte de nod și o perforează din nou după nod. De aceea, semnele tipice ale infestării cu sfredelitorul porumbului sunt găurile din jurul nodurilor larve rotunde prezența prafului rezultat. Îndoirea plantelor Sfredelitorul porumbului care se hrănește larve rotunde tulpina afectează transportul apei și al nutrienților în planta de porumb și limitează dezvoltarea ei.

cum să râpă un copil

Stabilitatea porumbului este de asemenea afectată. În consecință, alte simptome tipice ale infestării sunt ciucurii lăsați sau plantele îndoite.

larve rotunde

Infestarea știuletelui Dacă perioada depunerii ouălor coincide cu înflorirea plantelor, larvele pot să infecteze știuletele și larve rotunde îl deterioreze.

Găurile pe care le sapă în știuleți sunt căi excelente de intrare pentru agenți patogeni, cum ar fi Fusarium. Prin urmare, o infestare cu sfredelitorul porumbului presupune și un risc crescut de fuzarioză.

larve rotunde

Măsuri de combatere a larve rotunde porumbului Mecanice Întrucât sfredelitorul porumbului hibernează în formă larvară în resturile vegetale, distrugerea și încorporarea lor în sol reprezintă o măsură de control foarte eficientă. Distrugerea resturilor vegetale favorizează putrezirea și privează larvele de posibilitatea hibernării. Arătura profundă dimnuează eclozarea fluturilor în luna mai. Deoarece fluturele este mobil și caută activ culturile de porumb, este importantă aplicarea consistentă a măsurilor mecanice de control în întreaga regiune.

Biologice O metodă biologică de combatere a sfredelitorului porumbului o reprezintă folosirea viespilor trichogramma ichneumon. Viespile își depun larve rotunde în interiorul ouălor sfredelitorului de porumb.

larve rotunde

Larvele de viespe eclozează și mănâncă ouăle sfredelitorului din interior. De accea trebuie folosite cât mai aproape de data depunerii ouălor sfredelitorului. Viespile Trichogramma ichneumon pot fi lansate manual sau cu ajutorul dronelor.

Chimice Sfredelitorul porumbului poate fi combătut și cu larve larve rotunde insecticidelor.

Atacă citricele, leandrul, garoafele, azaleea, orhideea, violeta de Parma, ficusul etc. Viespea merelor Autor: Otilia Dovancescu Publicat pe Face parte din familia tenthredinidae, ordinul Hymenoptera, cunoscuta popular sub denumirea viespea cu fierastrau a merelor. Raspandire: În ţara noastră viespea cu ferăstrău a mărului este frecventă în zonele mari cultivatoare de măr. Biologie: Are o singură generaţie pe an; iernează ca larve rotunde complet dezvoltată e o nimfăintr-un cocon, larve rotunde sol. Adulţii apar înainte de înfloritul merilor.

Este crucială aplicarea lor la momentul potrivit — vârful activității fluturilor adulți larve rotunde perioada de eclozare a larvelor. Odată ce larvele larve rotunde perforat tulpinile plantelor de porumb, aplicarea acestui tratament nu mai este posibilă. Pentru aplicarea insecticidelor poate fi necesară o tehnologie specială, cum ar fi tractoarele cu gardă mare la sol sau cu picioare de susținere.

Găsiți un consultant.