Naegleria fowleri, Amiba mancatoare de creier are o rata de fatalitate de aproape 100%


Un tânăr de 29 de ani a murit după ce amiba i-a pătruns în cap, după ce acestuia i-a intrat apă în nas.

Naegleria fowleri, o amibă care cauzează o infecție deosebit de periculoasă, este responsabilă de infectarea și moartea multor înotători.

Șansele de supraviețuire sunt foarte mici. Naegleria fowleri mai îngrozitor este că, spre deosebire alte pericole din apă, amiba este microscopică și victimele habar nu au că au naegleria fowleri atacate, până când este prea târziu.

Tweet 18 Aug - Naegleria fowleri, numele stiintific sub care a fost catalogat un parazit care invadeaza creierul uman, folosindu-l ca mediu de dezvoltare, distrugandu-l si provocand diferite forme de meningita, a fost declarata oficial drept cauza a mortii in cazul mai multor decese din SUA, produse in vara acestui an.

Structurile prin care se alimentează amiba Naegleria fowleri au un aspect ce seamănă cu o naegleria fowleri de om. Există o singură cale de a fi infectat: prin cavitatea nazală.

naegleria fowleri

Când un înotător se bucură de apă naegleria fowleri să scape de căldura verii, nu are cum să își dea seama dacă apa este infestată de Naegleria fowleri.

Când înotătorul se scufundă și lasă apa să-i intre în cavitatea nazală, se supune riscului de infecție.

naegleria fowleri

Dacă apa este propulsată prin cavitatea nazală cu destulă forță, iar Naegleria fowleri este prezentă în această apă, amiba poate călători din cavitatea nazală naegleria fowleri creier, cauzând MAP după numai o zi. Totuși, de cele mai multe ori, simptomele apar după cinci zile.

choroid papilloma adalah condyloma acuminatum of perianal region

Articolul continuă mai jos Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe naegleria fowleri cele mai interesante articole, filme și recomandări! Fii fără grijă, nu facem spam.

Odată intrată în cavitatea nazală, amiba caută o cale să ajungă în creier.

papiloma virus nedir

Foto: Reuters Odată ajunsă în cavitatea nazală, amiba trebuie să găsească o zonă a membranei mucoase pe unde ar putea migra de-a lungul nervilor olfactivi și să invadeze creierul victimei. Apa contaminată, inclusiv apa de la robinet, conține această amibă. Astfel, multe cazuri au fost cauzate de folosirea unor irigatoare nazale, care inundă cavitatea naegleria fowleri cu apă caldă pentru a curăța sinusurile. Această boală are două stadii de simptome.

Snap Copii care se distrează într-o apă suspectă. Ceva numit Naegleria fowleri, adică amiba mâncătoare de creiere.

Primul stadiu include dureri de cap severe, greață și vomă simptome tipice multor boliiar stadiul al doilea include înțepenirea gâtului, crize, halucinații și comă, după care urmează decesul.

Din nefericire, aceste simptome sunt foarte asemănătoare cu cele ale meningitei obișnuite, motiv pentru care, la început, diagnosticul poate fi eronat.

Step 1 CNS Amoebas- Naegleria fowleri, Acanthamoeba & Balamuthia

În general, moartea survine după două săptămâni de la infecție. Reprezentarea pe calculator a Naegleria fowleri în stadiul de trofozoit stângaîn stadiul flagelat centru și în stadiul de chist sau cist, termen preferat de parazitologi dreapta.

naegleria fowleri helmintox ar vermox

naegleria fowleri Foto: CDC. În Statele Unite, ultimul caz a fost semnalat în Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății această amibă a ucis în cel putin zece persoane din Karachi, cel mai populat naegleria fowleri din Pakistan.

În ceea ce privește România, nu există statistici privind numărul de cazuri de oameni infectați cu acest simptome cancer hipofiza letal.

naegleria fowleri

În continuare, citește și:.