Paraziti gyrodactylus


Modifică text Gyrodactylus este un gen de viermi vivipari din ordinul monogene Monogeneaectoparaziți pe suprafața corpului și pe branhiile peștilor dulcicoli, salmastricoli și marini.

Hexamita si Spironucleus sunt protozoare flagelate care sunt responsabile printre altele si de boala gaurilor in cap HITH. Leziunile se mai pot dezvolta de asemenea la baza înotătoarelor şi în apropiere de linia laterală.

Din cauza iritației provocată de parazit, pielea peștelui elaborează o secreție bogată în celule cu care parazitul se hrănește. Paraziti gyrodactylus invazia este mai mare, se produc inflamații sau distrugerea epiteliilor și moartea peștilor, în special a puietului.

paraziti gyrodactylus

Au corpul paraziti gyrodactylus. Extremitatea anterioară, lipsită de ventuze, este despicată în doi lobi ascuțiți, între care se găsește gura.

paraziți de gândac

Se prinde și stă fixat pe gazdă cu ajutorul a două organe cefalice adezive, pe care se deschid paraziti gyrodactylus adezive și cu ajutorul unui mare disc de fixare, situat la partea posterioară a corpului, disc lipsit de ventuze, însă prevăzut cu două căngi cârlige mediane curbate mari și puternice, unite printr-o placă chitinoasă, situate pe linia mediană și cu 16 cârlige simple dispuse în cerc pe margine.

Nu au pete oculare, iar ansele intestinale sunt unite. paraziti gyrodactylus

La această gen este foarte interesantă reproducerea. Oul se dezvoltă în uter. Înainte ca embrionul să paraziti gyrodactylus pe deplin dezvoltat, în interiorul lui începe a se forma un al doilea embrion, apoi în cel de-al doilea un al treilea și, în sfârșit, în cel de-al treilea un al patrulea.

hpv warzen vorbeugen Prepararea ouălor de vierme rotunde

Acest fenomen se numește poliembrionie, adică din același ou iau naștere mai mulți embrioni.