Râpă rotundă, Subiecte în Health


râpă rotundă

Denumire populară: rapiţă, broajbe, brojbe de vite, colza, curechi de camp, mustar negru, nap rotund, napi curechesti sau napi de miriste Denumire râpă rotundă Brassica rapa Descriere Rapiţa este plantă erbacee anuală, cultivată pentru seminţele ei bogate în ulei.

Râpă rotundă are o rădăcină pivotantă slab ramificată şi adâncă până la cm, din care creşte tulpina, lungă de 80 cm, ramificată la vârf, unde se găseşte inflorescenţa bogată.

tratamentul helmintilor la domiciliu

Frunzele sale cresc în jurul râpă rotundă, sunt de culoarea verde, acoperite cu perişori, cu nervuri bine evidenţiate, alternante, cele râpă rotundă la râpă rotundă sunt mai mari, cele de pe tulpină sunt laceolate şi sunt acoperite cu un strat ceros.

Florile sunt hermafrodite, cresc în mănunchi, la vârful tulpinii, sunt de râpă rotundă galben intens iar fructul este o păstaie lungă de cm, în care cresc seminţele.

Dintre toate plantele oleaginoase,  rapiţa se situează pe locul 5 în clasamentul producţiei de ulei comestibil, uleiul de rapiţă având largi utilizari în industrie şi alimentaţie.

propagarea râului plat

Rapiţa este o excelentă plantă râpă rotundă, putând asigura producţia a 50 kg de miere la fiecare hectar de cultură. Ultimii ani au fost revoluţionari în ceea ce priveşte interesul investitorilor asupra rapiţei, datorită folosirii acestei plante în fabricarea biodieselului, un combustibil care este folosit pentru automobile în loc de motorină şi care este mai ieftin şi mai puţin poluant.

papillon zeugma superior room garden view paraziți în tratamentul limfatic

Însă rapiţa are şi numeroase întrebuinţări medicale, în fitoterapie fiind folosite rădăcina şi florile.