Solitar nautic, Ce se oferă


Ceea ce, s-ar părea, nu prea se împacă, nu prea pare compatibil cu singurătatea, cu însingurarea.

solitar nautic

Totuşi, semantica solitar nautic două vocabule, în circulaţia lor vie, nu e deloc atât de rigidă şi lipsită de nuanţe. O solitudine impusă, abuziv, represiv, ca de pildă cea a deţinuţilor, politici, generează solitar nautic solidarităţi ale deţinuţilor, deşi izolaţi unii de alţii în universul carceral.

baie de vierme

Ideile, atitudinile, opţiunile de program politic i-au privat de libertate, tot ele în pofida solitarei lor încarcerări, îi solidarizează: inclusiv, desigur, această privaţiune, condamnările. Ideile şi idealurile nu pot fi, ele, încătuşate.

solitar nautic

Oamenii, da, ideile lor, nu. Şi o astfel de solidaritate întru idee poate întări rezistenţe-liant şi pe verticala timpului, chiar şi peste moarte, nu numai pe orizontala spaţiului.

solitar nautic medicament anti vierme

Nu a existat o tratament oxiuri transgeneraţională a creştinilor, persecutaţi, hăituiţi în antichitate, nu-i solidariza credinţa lor, religia pentru care îndurau persecuţii, detenţia, moartea?

Coronavirusul generează, câtă vreme încă nu i solitar nautic va găsi, ca armă de apărare, vaccinul eficace, un risc de moarte pentru milioane de fiinţe solitar nautic, la scara lumii.