Sztoma jelentese


Sztoma jelentese jonctiune rectosigmoidiana stenozant Anatomie Rectul si canalul anal formeaza portiunea terminala a tubului digestiv.

What's a stoma?

Spre deosebire de restul intestinului gros, peretele rectal este gros si uniform pe toata circumferinta, avand un strat muscular destul de gros. Cu exceptia unei mici portiuni, rectul se afla in afara cavitatii peritoneale, in bazin.

Nu este asadar invelit de peritoneu o foita foarte subtire, dar relativ rezistenta la invazia tumorala.

sztoma jelentese grupuri majore de microorganisme și paraziți

In schimb, el este inconjurat de un strat special ce contine grasime, ganglioni limfatici, nervi, vase de sange, numit mezorect. Pentru ca vascularizatia rectului nu dreneaza exclusiv spre ficat, metastazele pulmonare si osoase sunt ceva mai frecvente ca in cancerele colonice, pentru care metastazarea hepatica este regula, cel putin in fazele initiale.

Cancer de vezică: simptome care ar trebui să ne aducă la doctor

Metastazele ganglionare dupa un cancer rectal pot aparea atat in abdomen, cat si in ganglionii limfatici din regiunea bazinului ganglionii inghinali, de exemplu. Cancer de rect superior operat anastomoza mecanica ; aspect colonoscopic la 3 luni de la operatie.

sztoma jelentese

Simptome Desi sztoma jelentese fecale ajunse in rect au sztoma jelentese crescuta, rectul are diametru larg si pereti extensibili, de unde si procentul mai mic al cancerelor rectale care au ca prima manifestare ocluzia. Ocluzia este mai frecventa in cancerele rectale inferioare si in cele anale, aici diametrul tubului digestiv scazand progresiv. Sangerarile exteriorizate prin anus rectoragii sunt in schimb frecvente — de regula pacientii remarca prezenta de sange, amestecat uneori cu mucozitati sztoma jelentese.

Cancer colon bag, Cancer colon bag

Din pacate, sangerarile anale sunt puse cel mai frecvent pe seama hemoroizilor si tratate ca atare, ceea ce intarzie diagnosticul corect al bolii. Pe masura ce tumora creste, ea ocupa interiorul rectului si pacientii au senzatia de golire incompleta sztoma jelentese defecatie sau percep nevoia de defecatie, fara a elimina si materii fecale tenesme rectale.

sztoma jelentese

Durerile apar in fazele avansate ale bolii si arata de regula ca tumora a invadat tesuturile din jur. Mai rar, tumorile din portiunea de rect acoperita de peritoneu pot sztoma jelentese peretele intestinal, care perforeaza, materiile fecale revarsandu-se în abdomen. Cancer de rect mediu ulcerat — piesa de rezectie Investigatii De regula rectoragiile indruma pacientul spre un sztoma jelentese medical, finalizat cu un tuseu rectal.

Mult mai mult decât documente.

Daca tumora este situata in rectul inferior sau anus ultimii 10 cm ai tubului digestivea sztoma jelentese fi perceputa la deget. Oricum, orice rectoragie trebuie investigata endoscopic colonoscopie cu eventuala biopsie din tumoramai ales la adulti de varsta medie sau varstnici.

sztoma jelentese regim de tratament cu virusul papiloma

Analizele de sange pot fi normale, pot arata anemie sau un sindrom inflamator nespecific. Markerii tumorali sunt utili nu atat pentru diagnosticul papilloma virus quanto tempo si sviluppa, cat mai ales pentru monitorizarea postoperatorie a pacientului. Ei se negativeaza dupa tratament si reapar in sange sztoma jelentese mult timp inainte ca eventuala recidiva sau metastaza sa fie vizibila prin alte investigatii.

Cancerul de vezica urinara tratament,

Pentru extensia cancerului stadiul bolii se folosesc ecografia abdominala, examenul CT, eventual RMN. Diagnosticul sztoma jelentese certitudine se pune doar prin examen histopatologic, analizand la microscop fragmente din tumora prelevate colonoscopic sau piesa extirpata chirurgical.

Spre deosebire de cancerele din restul tubului digestiv, radioterapia are un rol foarte important in sztoma jelentese neoplaziilor rectale, fiind adesea aleasa ca prima metoda de tratament — multe dintre cancerele de rect raspund foarte bine la radioterapie, usurand totodata operatia ulterioara. Daca tumora este sztoma jelentese la distanta de orificiul anal, capetele de intestin ramase dupa rezectia sztoma jelentese a portiunii de colon afectate sunt cusute intre ele.

sztoma jelentese inoperable colon cancer

Prin aceasta operatie numita rezectie anterioara de sztoma jelentese sau operatia Dixon se evita de regula anusul iliac stang colostomia, anusul contra naturii. Procedeul a fost mult usurat prin utilizarea unor dispozitive speciale, numite staplere, care capseaza intre ele capetele de intestin anastomoza mecanica.

Cea mai buna detoxifiere a organismului

Atunci cand tumorile sunt situate in canalul anal sau invadeaza sfincterul anal, musculatura sfincteriana trebuie extirpata in bloc cu tumora, caz in care se practica o amputatie de rect. Aceasta operatie presupune obligatoriu sztoma jelentese unui anul iliac stang definitiv.

sztoma jelentese

Laparoscopia este din ce in ce mai utilizata in interventiile chirurgicale adresate cancerului de rect. Atunci cand tumora invadeaza organe care nu pot fi extirpate oasele bazinului, de exemplucand boala este prea avansata sau starea pacientului nu permite o operatie ampla, tumora se poate lasa pe loc, in vederea unei iradieri externe.

Adevărul despre detoxifierea sănătoasă a organismului

Continutul intestinal se evacueaza in acest caz prin colostomie anus iliac stang. Postoperator, pacientul va fi luat in evidenta serviciului teritorial de oncologie, unde se va stabili ce alte tratamente sau investigatii va face pe viitor. Distribuie pe:.