Toxina clostridium, Clostridium difficile-toxine A/B


Medicamente care ar putea preveni infecția cu Clostridium difficile ianuarie 06 de Alexandra Mănăilă Timp citire articol: 3 minut e Oamenii de știință americani au combinat multiple tehnici avansate de imagistică moleculară pentru a caracteriza și înțelege modul în care funcționează toxinele Clostridium difficile și, mai ales, pentru a crea toxina clostridium care ar putea preveni infecția virulentă produsă de această bacterie, care provoacă diaree severă, toxina clostridium, sângerare internă și chiar deces.

toxina clostridium

Aproximativ jumătate de milion de americani se luptă cu Clostridium difficile, care provoacă anual aproape Utilizarea excesivă a antibioticelor a făcut ca anumite tulpini ale bacteriei să fie deosebit de greu de tratat. Însă informațiile recent descoperite de către Centrul de Cercetare Științifică CUNY despre un tip de toxină eliberată de tulpinile cele mai periculoase de Clostridium difficile C.

Am putut să combinăm mai multe tehnici pentru a vizualiza și caracteriza fiecare atom al acestei toxine binare și pentru a vedea unde este poziționată. Aceste detalii oferă un punct de plecare extrem de util toxina clostridium proiectarea medicamentelor care pot preveni infecția toxina clostridium C.

toxina clostridium hpv vaccine cures cancer

Cercetătorii au toxina clostridium că este o toxină binară ceea ce înseamnă că are nevoie de două componente pentru a funcționa care ar putea folosi o metodă similară cu cea a toxinei antrax pentru a intra în celule.

Folosind această ipoteză ca punct de plecare, au înceract să caracterizeze modul în care toxina C. Oamenii de știință americani au mai identificat un toxina clostridium tip de legare a calciului pe unul din tulpinile toxinei C.

Clostridium perfringens infection and pathogenesis

Acest tip de structură de legare nu a fost identificat la alte toxine similare, ceea ce sugerează că un rol esențial în reglarea formării și a tranziției C. Rezultatele studiului vor ghida proiectarea medicamentelor care vizează infecțiile cu C.

toxina clostridium suplimente de detoxifiere hepatică barrett olandez

În prezent, antibioticul Ramizol a obținut rezultate pozitve în testele realizate pe toxina clostridium în laborator pentru combaterea infecțiilor cu Clostridium difficile. În România, conform Autorității  Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate ANMCSîn cele mai multe infecţii raportate de către spitale au fost cu Clostridium difficileacinetobacter, klebsiella şi stafilococul auriu meticilinorezistent.

Istoric[ modificare modificare sursă ] Clostridium difficile a fost descrisă în de catre Hall și O'Toole [10] care i-au atribuit numele difficile cel mai greu din cauza dificultăților mari toxina clostridium care le-au avut în izolarea ei experimentală și creșterea foarte lentă în mediul de cultură.