Medicament antrax


Un vaccin polivalent pentru antrax și ciumă, dezvoltat de cercetători americani octombrie 18 de Mihai Boeru Timp citire articol: 1 minut e O echipă de cercetători americani a dezvoltat și a testat cu succes, în laborator, un vaccin polivalent pentru bacteriile Bacillus anthracis și Yersinia pestis,  care provoacă două dintre cele mai letale boli din istoria omenirii: antrax și ciumă.

cum să îndepărtați negul plantar

Noul vaccin a fost dezvoltat de cercetători cu ajutorul bacteriofagului T4. Medicament antrax au dezvoltat vaccinul prin încorporarea antigenelor-cheie ale medicament antrax Bacillus anthracis și Yersinia pestis într-o singură formulă. În testele realizate în laborator, pe animale, cercetătorii au stabilit că două doze medicament antrax acest vaccin au oferit o protecție completă atât împotriva antraxului inhalat, cât și a ciumei pneumonice.

hpv jelei ferfiaknal

Astfel, chiar și atunci când animalele au fost injectate cu doze letale atât din toxina antraxului, cât și din bacteriile care provoacă medicament antrax, vaccinul s-a dovedit a fi eficient. Studiul a fost prezentat recent în publicația mBio  a Societății Americane de Microbiologie. Potrivit experților, un astfel de acest vaccin dual pentru antrax și ciumă ar putea fi stocat ca măsură de siguranță pentru un potențial atac terorist cu arme biologice, care ar implica medicament antrax sau ambii agenți patogeni.

Rezultatele cercetătorilor sugerează că nanoparticulele T4 reprezintă o nouă platformă pe baza căreia pot fi dezvoltate vaccinuri polivalente împotriva agenților patogeni care afectează sănatatea publică pe plan mondial.

medicament antrax