Viermele gutuiului


Tratamente la gutui impotriva principalelor boli si daunatori ai acestor pomi fructiferi

Atacul cel mai pagubitor este cauzat de larve, care consuma in totalitate organele interne ale florilor ovar, staminecare nu se mai deschid si se usuca. Bobocii florali raman multa viermele gutuiului atarnati pe ramuri, find cunoscuti popular sub numele de "cuisoare".

Viermele merelor Cydia pomonella Larvele ataca fructele de : mar, par, prun, gutui, cais, nuc, etc. Larvele din generatia a II-a apar in perioada 20 iulie — 15 august.

Cea mai înspăimântătoare boală a gutuiului și părului

Fructele mature atacate putrezesc usor. Paianjenul rosu comun — Tetranychus urticarie Acesta ataca un spectru larg de pomi fructiferi viermele gutuiului de plante.

  • Tratamente la gutui impotriva principalelor boli si daunatori ai acestor pomi fructiferi - Nexles
  • Viermele merei / Cydia pomonella - BioChemTech
  • Cea mai înspăimântătoare boală a gutuiului și părului | Paradis Verde

Ierneaza in stadiul de adult sub scoarta pomilor. Poate avea pana la 10 generatii pe an in camp si pana la 20 de generatii in spatiile protejate.

Viermele gutuiului. Cea mai înspăimântătoare boală a gutuiului și părului | Paradis Verde

Ataca in special frunzele si florile pe care le inteapa si sug sucul celular. Inmultirea daunatorului este favorizata de temperaturile ridicate si de seceta.

viermele gutuiului model este tipic

Florile atacate avorteaza, scazand fructificarea, plantele stagneaza din crestere, Afecteaza diferentierea mugurilor de rod, maturarea lemnului, productia de fructe si calitatea acestora. Sunt principalul vector de transmitere a virusurilor. Masuri de prevenire si de combatere: strangerea resturilor vegetale, aratura de toamna, distrugerea buruienilor. Paduchele lanos al marului — Eurisoma lanigerum Ataca: marul, parul si gutuiul.

Acestia colonizeaza planta pe frunze si lastari, viermele gutuiului, radacini si apare puful filamentos specific.

Particularitățile de creștere și dezvoltare ale gutuiului Viermele gutuiului.

Acestia se hranesc intepand si sugand sucul celular. In urma atacului plantele formeaza mici unflaturi, tumori.

Stropiri de vară pentru măr, păr și gutui

Paduchele verde — Aphis pomi Ataca: marul si parul. Atacul este favorizat de lipsa precipitatiilor si de temperaturile ridicate.

respiratory papillomatosis scholarly articles cancerul gastric cauze

Afidele sunt principalul vector de transmitere al virusurilor la mar. Paduchele din San Jose — Quadraspidiotus perniciosus Sau paduchele testos.

Cea mai înspăimântătoare boală a gutuiului și părului Viermele gutuiului

Sunt specii polifage atacand: marul, parul, piersicul, ciresul etc. Acestia se hranesc cu sucul celular al plantei si in acelasi timp injecteaza in planta saliva lui care este toxica.

viermele gutuiului colon detox dubai

Atacul are loc pe ramuri, frunze si pe fructe. Pe fructe apar pere rosii-visinii, circulare. Pomii atacati si netratati au frunzisul mic ingalbenit, dau recolte mici si fara valoare comerciala.

Paduchele negru al ciresului — Myzus cerasi Ataca: ciresul si visinul. Atacul incepe primavera iar aafidele colonizeaza spatele frunzelor si varfurile lastarilor. Acestea inteapa si sug sucul celular. Organele viermele gutuiului se rasucesc de la varf spre viermele gutuiului codita.

  • Cum să distrugă helminți
  • Hpv genital masculino
  • Gutui - Tabelul tratamentelor, insecticide fungicide si acaricide
  • Prima pagină » Articole » Informatii despre plante - Cresterea si tratarea impotriva bolilor si daunatorilor » Tratamente la gutui impotriva principalelor boli si daunatori ai acestor pomi fructiferi Tratamente la gutui impotriva viermele gutuiului boli si daunatori ai acestor pomi fructiferi Gutuiul Cydonia oblonga  este unicul membru din genul Cydonia.
  • Semne de parazit de tenie
  • Medicamente cu spectru larg împotriva paraziților

Pomii atacati au cresteri mici, diferentiaza slab muguri de viermele gutuiului pentru anul urmator. Acestea sunt vectori de transmiterea virusurilor la plante. Metode de prevenire si de combatere: tratamentele din perioada de repaus vegetativ cu insecticidele pe baza de ulei, viermele gutuiului in perioada de vegetatie cu insecticide precum: Decis Mega 50 EW, Decis 25 WG, Fastac 10 EC.

Viermele gutuiului. Daunatorii Gutuiului – afectarea plantelor | beautyboutiquesalon.ro

Musca cireselor — Ragoletis cerasi Viermele ataca fructele de cires si visin unde consuma pulpa din jurul samburelui. Fructele atacate devin moi se inched la culoare, pot putrezi si cadea din pom. Acestea devin improprii consumului in stare proaspata. Prevenire si combatere: primele tratamente se vor face atunci viermele gutuiului adultii incep zborul depistati cu ajutorul capcanelor cu feromoni, sau dupa 15 mai.

Viespile prunelor, viespea cu fierastrau — Hoplocampa minuta si viespea samburilor de prun — Euritoma schreineri Ambele ataca fructele de prun imediat dupa legat.

Principalii daunatori intalniti la pomii fructiferi

Viespea cu fierastrau larvele acesteia patrund in interiorul fructului si se hranesc cu samburele tanar dupa care incep sa consume si din pulpa fructeor. Fructele atacate cad din pom. Viespea viermele gutuiului aceasta perforeaza cu ovipozitorul fructul crud si depune oua direct in samburele crud, viermele gutuiului un timp se observa ca fructele atacate raman mai mici si capata o cuoare de mov — deschis.

Afidul verde al piersicului — Myzodes persicae Ataca: piersicul, caisul, nectarinul, prunul etc. Primavara incepe atacul care colonizeaza spatele frunzelor si varfurile lastarilor.

Acestia inteapa si sug sucul celular din frunze si lastarii tineri.